Werkgroep AED

Fleringen heeft vijf AED-apparaten en ongeveer 60 cursisten die deze kunnen bedienen. De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. De werkgroep heeft twee taken. Als eerste zorgt ze er voor dat er voldoende opgeleide vrijwilligers zijn die kunnen reanimeren en een AED-apparaat kunnen bedienen in geval van een melding van hartfalen, waardoor vooruitlopend op de komst van professionele hulp, snel en effectief hulp kan worden verleend. Daarnaast zorgt de werkgroep er voor om een dekkend netwerk van AED-apparaten in stand te houden en te onderhouden.

Financiën

Jaarlijks betalen een groot aantal Fleringse gezinnen een bedrag van € 10. Dit geld wordt gebruikt voor onderhoud van de aed’s en er wordt een reserve gevormd om over een aantal jaren de aed’s te kunnen vervangen.

Cursus

Elk jaar, in de maanden maart en april, worden herhalingscursussen georganiseerd. De cursisten die bij ons ingeschreven staan, krijgen hiervoor een uitnodiging. Natuurlijk zijn nieuwe cursisten altijd welkom. Neem contact met ons op als u niet machteloos aan de kant wilt staan! (emailadres)

Alarmering

Er is een landelijk systeem ontwikkeld om bij de constatering van een hartstilstand snel de burgerhulpverlening in te schakelen. Belangrijk want elke seconde telt. Het alarmeringssysteem dat wordt gebruikt heet HartslagNu. HartslagNu is van de sector Ambulancezorg zelf en wordt beheerd door stichting Hartslag voor Nederland. HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen twee ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via een sms of via de speciale app. Meer informatie hierover kunt u krijgen tijdens de cursus of kijk op www.hartslagnu.nl

  • Marion Slaghekke
    Marion Slaghekke AED
  • Ine Oude Lansink
    Ine Oude Lansink AED
  • Ceciel Heithuis
    Ceciel Heithuis

lokaties AED’s

Loohuis
Pastoor Boddestraat 18

Morskieft
Ootmarsumseweg 303

Poppink
Ootmarsumseweg 228

Koopman
Putmansweg 24

Weegbrug Oude Lenferink
Oldenzaalseweg 137

Droste
Lansinksweg 14

 

De aed’s worden maandelijks op een goede werking gecontroleerd.

Stuur ons een bericht

Wij zijn nu niet online. Maar je kunt ons wel een bericht sturen.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search